Mogen we even in je oven inbreken? Want deze appelkruimeltaart móet je gewoon geproefd hebben. Hij is peanuts om te maken, megalekker en vooral ook een lieveling van velen. Dus pak snel je boodschappenlijstje en race naar de winkel voor de ingrediënten van deze zoete appeltaartjes!
1. Verwarm de oven voor tot 180 graden. Meng voor de crumble de koude boter, 100g bloem, de rietsuiker en 1 theelepel kaneel met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Bewaar in de koelkast.
2. Mix voor de cake de suiker en de zachte boter tot een bleek, romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en mix goed na elke toevoeging. Meng 220g bloem met het bakpoeder, het zout en 2 theelepels kaneel en spatel dit door het botermengsel. Voeg de crème fraîche toe en meng alles tot een glad beslag.
3. Bekleed de bakvorm met bakpapier en schenk het cakebeslag erin. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijf het vruchtvlees in kleine blokjes en meen door de compote. Verdeel dit mengsel over het cakebeslag en strooi hier het kruimeldeeg over. Bak de kruimeltaart 1 uur, laat hem een beetje afkoelen, haal hem uit de vorm en snijd in vierkantjes van 5 x 5 cm.
4. Serveer met crème fraîche.
Dit recept komt uit het boek ‘Kruimeltaart’ van Christelle Huet Gomez (€9,99, Becht).