Verse biologische cranberry’s (van Terschelling en Vlieland) zie je nu volop in de winkel. En omdat ze in cocktails, cakes, taart, toetjes en door de havercrunch zo ontzettend lekker zijn, doe je er goed aan om een voorraadje in te slaan. Wat niet opgaat, kun je makkelijk invriezen.
1 Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, zout, rietsuiker en haver en kneed snel tot een samenhangend deeg. Verpak in plasticfolie en laat 15 minuten in de vriezer opstijven.
2 Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Schep om met de ananas, cranberry’s, suiker en koekkruiden. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3 Verdeel het fruit over 6-8 ovenschaaltjes. Verkruimel het deeg grof over de schaaltjes. Schuif ze in de oven en bak ca. 20 minuten tot het kruimelkorstje goudbruin en krokant is. Lekker met dikke Griekse yoghurt.
Per portie 408,4 kcal, 16,2 g vet (9,7 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 71,6 g koolh., 45,2 g suikers
Fotografie Saskia van Osnabrugge
Recept en foodstyling Ingmar Niezen