Met deze amuses maak je absoluut indruk op je gasten. Deze drie recepten van duurzame visexpert Bart van Olphen zijn ideaal voor een feestelijke borrel of serveer ze met z’n drieën op 1 bordje als licht voorgerechtje.
1 Kook de garnalen in 3-4 minuten roze en gaar. Giet ze af, dompel onder in ijswater en dep ze droog.
2 Mix de srirachasaus met de mayonaise en zet apart.
3 Beleg elke blini met 1 theelepel pittige mayonaise, 1 garnaal en wat versgehakte bieslook.
1 Mix voor de dressing het rasp en sap van de sinaasappel met 6 eetlepels van de olijfolie.
2 Dep de zwaardvissteak droog en snijd de vis in blokjes. Bestrooi met zout en 1 theelepel rozemarijn.
3 Bak de blokjes vis in de rest van de olie gaar. Leg de wit- of roodlof blaadjes op een schaal, leg een blokje vis op elk blad en sprenkel er wat dressing over. Bestrooi met de rest van de rozemarijn plus zout en peper.
1 Meng het krabvlees met de gember, chilipasta en lente-ui in een kom.
2 Verhit de olie in een diepe pan tot 180˚C. Test de temperatuur met een blokje brood – als het bruist en bruin kleurt is de olie heet genoeg.
3 Leg de dumplingvellen op een werkvlak en beleg elk vel met een flinke theelepel van het krabmengsel. Bestrijk de randen met het maizenamengsel, vouw dicht en druk aan.
4 Frituur de dumplings 3 minuten, in porties. Draai ze halverwege om.
5 Laat de krabdumplings uitlekken op keukenpapier en serveer met zoete sojasaus.