Met amandelmelk kun je veel meer in de keuken dan je denkt. Maak er eens een fris ijsje van met hazelnootmelk en honing. Wedden dat dit ijs bij iedereen in de smaak zal vallen?
1. Verhit de amandelmelk, hazelnootmelk, suiker en honing in een kleine steelpan op laag vuur tot de suiker is opgelost (laat niet koken).
2. Laat het mengsel afkoelen en klop de sojayoghurt en eventueel de amaretto erdoor. Verwerk het mengsel in een ijsmachine volgens de aanwijzingen van de fabrikant, tot je een dik, bevroren mengsel hebt.
3. Schep het over in een middelgrote kom of bak en laat het ijs gedurende minstens 1 uur stijf worden in de vriezer. Heerlijk met geroosterde amandelen.
Voor 1,5 liter
• 500 ml amandelmelk
• 500 ml hazelnootmelk
• 4 el suiker
• 4 el honing
• 500 g sojayoghurt
• scheutje amaretto (optioneel)