Amandel saffraan kippensoep

Amandel saffraan kippensoep

Bereiding

1 Snijd de borstfilets van de kip los. Doe de rest van de kip met de kleingesneden groenten in een soeppan en zet net onder water. Voeg foelie, zout en peper toe. Laat 1,5 uur trekken.

2 Zeef de bouillon boven een kom. Laat het kippenvlees een beetje afkoelen, haal het van de poten en doe het vlees bij de bouillon.

3 Maal de amandelen in een keukenmachine zeer fijn en voeg ze met de saffraan toe aan 200 ml kippenbouillon. Kook 10 minuten zachtjes.

4 Bak de borstfilets in de boter op heel laag vuur gaar en bestrooi ze met wat zout en peper. Houd warm.

5 Meng de amandelsoep met de rest van de kippenbouillon. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe.

6 Meng 2 eidooiers met de slagroom. Bind de soep met dit roommengsel en laat hem niet meer koken!

7 Snijd de kipfilets in dunne plakken, verdeel over de borden en schep de warme soep erover. Bestrooi met granaatappel en pistachenootjes en serveer meteen.

Per portie 532 kcal, 36,7 g vet (7,9 g verzadigd) 36,2 g eiwit, 11,1 g koolhydraten, 6,9 g suikers

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

• 1 kleine biologische kip

• 150 g gepelde amandelen

• 0,2 g saffraan

• 1 worteltje

• 1 prei

• 1 ui

• 1 stukje foelie

• 1 el roomboter

• 2 el slagroom

• 2 eidooiers

• 50 gr pistachenootjes, grof gehakt

• ½ citroen

• pitjes van 1 granaatappel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine