Advocaatroom

Advocaatroom

Julius Jaspers: ‘Dankjewel Cees Holtkamp, voor je heerlijke advocaat recept. ik heb het een beetje aangepast om er deze room van te maken’.

Bereiding

1. Breng water aan de kook in een steelpan. Zet een hittebestendige kom op de steelpan en meng daarin de suiker met de eidooiers, het vanillemerg en een snuf zout. Verwarm een roer goed tot er een gladde massa ontstaat.

2. Voeg de wodka toe en verwarm het mengsel tot 62 °C. Blijf goed roeren. Zet een kom ijswater klaar.

3 Zet de bodem van de pan in het ijswater en laat al roerend afkoelen.

4. Klop de room lobbig en roer er naar smaak de advocaat doorheen. Roer niet te lang, anders kan de saus gaan schiften. Lekker bij: steenvruchten, rode vruchten, taart, cake, chocolade.

Bewaaradvies: 2 dagen in de koeling. De advocaat kun je 7 dagen bewaren.

Voor 6-6 personen

  • 60 g suiker
  • 60 g eidooiers
  • ¼ vanillestokje, alleen het merg
  • 70 g wodka
  • 400 ml room
  • zout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine