Aardperen met salie

Aardperen met salie

Bereiding

Aardknollen hebben een licht zoete en nootachtige smaak en gaan erg goed samen met spinazie en pancetta. De opvallende smaak van de salie maakt het gerecht helemaal af!


1 Kook de aardperen 10–15 minuten met wat zout, tot ze zacht zijn. Laat uitlekken, snijd in rondjes.

2 Verhit olie in een koekenpan, bak de ui zacht; leg op een schaal.

3 Bak de plakjes pancetta bruin en leg bij de ui. Bak de salie krokant, leg bij de ui. Bak de aardpeer bruin en krokant, voeg ook deze toe.

4 Bak de eieren. Verdeel de spinazie en alle bereide ingrediënten over borden, leg een gebakken ei op elke portie, strooi er zout en peper over. Eindig eventueel met brie.
 


 

4 personen

• 500 g aardperen

• olijfolie

• 2 rode uien, in partjes

• 200 g gerookte pancetta

• handvol salieblaadjes

• 4 eieren

• 100 g jonge spinazie

• 200 g brie in plakjes (optie)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine