- Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak het parmezaankant: strooi met je vingertoppen een dunne laag parmezaan op de beklede bakplaat en strooi er de peper over. Bak 4 tot 5 minuten, tot de kaas is gesmolten en is veranderd in een goudkleurig parmezaanlaagje. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kaas op de plaat afkoelen.
- Leg de rucola en het basilicum in een kom of slacentrifuge en schenk er koud water over.
- Doe de gehalveerde aardbeien in een andere kom en bestrooi met de suiker, zeezoutvlokken en wat gemalen peper. Laat 15 minuten inwerken.
- Stel de salade samen: laat de rucola en het basilicum uitlekken, draai ze droog en schep de aardbeien erdoor. Leg ze op een grote platte schaal en leg de minimozzarella en salade-ui ertussen.
- Maak de dressing: schenk de olijfolie in een kommetje of op een schoteltje en schenk de balsamico erbij. Roer ze door elkaar tot een stippenpatroon ontstaat en schenk de dressing over de salade.
- Leg de parmezaankant op de salade zoals Eliza Doolittle’s hoed na haar transformatie in My Fair Lady.
- Meteen opdienen
Voorgerecht – 4-6 personen
- 100 g rucola
- klein handjevol basilicumblaadjes
- 500 g aardbeien, kroontjes verwijderd en gehalveerd
- 1/2 tl fijne suiker
- 1/2 tl zeezoutvlokken
PEPERIG PARMEZAANKANT
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1/4 tl grof gemalen zwarte peper
STIPPENDRESSING
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 1 el gerijpte balsamicoazijn
PUNTJES OP DE I
- 125 g minimozzarella, uitgelekt
- 1/2 salade-ui, in dunne halve maantjes