Het recept voor deze aardappel, groente & bacon pakketjes lijkt lastig, maar dat valt reuze mee. En als ze dan eenmaal gloeiend heet uit de pan komen… een ultieme verwennerij. Heerlijk om in het weekend te maken en tijdens de borrel van te smullen. Lijken het niet net kroketjes?
1 Verhit een scheut olie in een grote koekenpan en bak daarin de stukjes bacon een paar minuten op middelhoog vuur.
2. Als ze beginnen te verkleuren, draai je het vuur lager en voeg je de sjalotsnippers toe.
3. Wanneer de bacon knapperig wordt, voeg je de spruitjes of kool toe, plus een scheutje water, en leg je het deksel op de pan. Laat de spruitjes/kool een paar minuten
smoren en neem de pan dan van het vuur.
4. Pureer de aardappels in een kom en roer de eidooier, nootmuskaat, 1 theelepel van de mosterd, een snuf zwarte peper en de bacon-groentemix toe.
5. Vorm er met bebloemde handen balletjes van (plusminus golfbalgrootte) en rol ze tot ‘kroketjes’. Laat ze ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast.
6. Meng de broodkruimels en salie in een kom door elkaar.
7. Doe de bloem in een andere kom, evenals het ei.
8. Bestuif de kroketjes een voor een met bloem, wentel ze door het ei en vervolgens door de broodkruimelmix.
9. Verhit een laagje van 2 cm olie in een grote pan. Bak de kroketjes in porties krokant en goudbruin.
10. Meng 1 eetlepel mosterd met de mayonaise, en geef deze saus bij de heet opgediende kroketjes.