Aardappel-chorizo-ontbijt

Aardappel-chorizo-ontbijt

Bereiding

Trek in een stevig ontbijt? Dan is dit aardappel-chorizo-ontbijt echt iets voor jou. Het pittige van de chorizo gaat goed samen met de volle aardappel en frisse peterselie. Het eitje maakt het helemaal af! 

Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit de ui en knoflook in wat olie in een ovenvaste pan zacht. Voeg de chorizo toeen bak die 2–3 minuten mee. Voeg de blokjes aardappel toe en bak ze 5 minuten mee; breek de eieren erboven. Bak 8 minuten in de oven tot het eiwit is gestold, maar de dooier nog iets vloeibaar is. Bestrooi met zout, peper en peterselie.

2 personen

• 1 grote ui, gesnipperd

• 1 teen knoflook, gehakt

• olijfolie

• 120 g chorizo, in stukjes

• 2–3 gekookte aardappelblokjes

• 2 eieren

• peterselie, gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek