Toetjes-tijd met deze kokos-panna cotta met blauwebessensaus – yum! En we hebben hem dit keer helemaal veganistisch gemaakt. Want we snappen best, als je vegan eet, dat je dan soms wat dingetjes mist van vroeger, toen je nog wel dierlijk at. En ook al mix-en-match je nu plantaardig met af en toe een keertje vlees of vis: deze kokos-panna cotta met blauwebessensaus is voor iedereen een feestje!
Bessensaus
Doe de bessen, het water en de kokosbloesemsuiker in een kleine steelpan. Breng op laag vuur aan de kook en laat het mengsel zo’n 15 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Panna cotta
1. Vet de puddingvormpjes in met olie. Meng de kokosmelk, amandelmelk, suiker, limoensap en -zest, het vanille-extract, de agar agar en het zout in een kleine steelpan en breng het op laag vuur aan de kook. Laat het mengsel minimaal 2 minuten, al roerende, zachtjes koken. Giet het mengsel in de vormpjes en zet in de koelkast. Roer de panna cotta na 10 minuten in de koelkast goed door. Zo voorkom je dat de kokosmelk gaat scheiden.
2. Laat de panna cotta enkele uren opstijven in de koelkast en serveer met de bessensaus.
Voor: 6 porties, 2 dagen houdbaar
Bereidingstijd: 25 minuten, enkele uren in de koelkast.
Bessensaus
Panna cotta
Verder nodig: kleine steelpan – garde – puddingvormpjes