- Doe suiker, boter, bloem, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom en kneed tot een stevig deeg. Verpak het in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 5 mm. Steek met de bakring een lapje deeg uit waarmee je de bodem van je bakringen kunt bekleden. Je hebt er 12 nodig voor 6 kano’s.
- Zet de ovale ringen op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de uitgestoken deeglapjes hierin.
- Kneed het halve ei door de amandelspijs heen en kneed tot een soepel mengsel. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem van de kano’s. Houd hierbij de randjes vrij.
- De overgebleven deegplakjes leg je over de spijsvulling heen. De randjes druk je zachtjes aan.
- Bak de kano’s in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Na het bakken verwijder je gelijk de ring, anders gaan de koeken vastzitten in de vorm.
BEWAREN:
In een koektrommel ongeveer 1 week houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.
6 stuks
- 80 g witte basterdsuiker
- 125 g ongezouten roomboter
- 160 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
VULLING EN DECORATIE
- 1 ei (helft voor vulling, helft voor afsmeren)
- 100 g amandelspijs
- amandelen