Kano’s

Kano’s

Kano’s en rondo’s zijn eigenlijk dezelfde koeken, alleen de vorm verschilt. Kano’s bak je in ovale bakringen, die je ook kunt gebruiken voor het maken van kleine sloffentaartjes. De kano’s bak je – gevuld met amandelspijs – in de ring en na het bakken verwijder je de ring zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze vast komen te zitten.

Bereiding

  1. Doe suiker, boter, bloem, bakpoeder en zout bij elkaar in een kom en kneed tot een stevig deeg. Verpak het in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van 5 mm. Steek met de bakring een lapje deeg uit waarmee je de bodem van je bakringen kunt bekleden. Je hebt er 12 nodig voor 6 kano’s.
  3. Zet de ovale ringen op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de uitgestoken deeglapjes hierin.
  4. Kneed het halve ei door de amandelspijs heen en kneed tot een soepel mengsel. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem van de kano’s. Houd hierbij de randjes vrij.
  5. De overgebleven deegplakjes leg je over de spijsvulling heen. De randjes druk je zachtjes aan.
  6. Bak de kano’s in 20 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  7. Na het bakken verwijder je gelijk de ring, anders gaan de koeken vastzitten in de vorm.

BEWAREN:

In een koektrommel ongeveer 1 week houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

6 stuks

  • 80 g witte basterdsuiker
  • 125 g ongezouten roomboter
  • 160 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout

VULLING EN DECORATIE

  • 1 ei (helft voor vulling, helft voor afsmeren)
  • 100 g amandelspijs
  • amandelen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine