3x tomme vaudoise met een andere twist

3x tomme vaudoise met een andere twist

Tomme Vaudoise is een knaplekker kaasje! Hij is steelt de show op een kaasplank met wat toast en vijgen, maar je kunt hem ook serveren met wat groenten of een salade. We geven je hier drie ideeën om deze kaas nog lekkerder te maken, maar laat ook gerust je eigen fantasie erop los: de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Bereiding



Tomme Vaudoise met een compote van gedroogde en verse vijgen:
1. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de verse vijgen en de gedroogde vijgen toe. Gaar gedurende 4 à 5 minuten.

2. Voeg de ahornsiroop en de balsamicoazijn toe. Gaar verder gedurende 2 à 3 minuten.

3. Verdeel de vijgencompote over de Tomme Vaudoise. Serveer de rest van de moes in een kom.
 
Tomme Vaudoise met geroosterde knoflook:

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Rooster de met olijfolie bestreken knoflookbol gedurende 30 à 40 minuten in de oven. Laat afkoelen. Maak de teentjes knoflook los.

2. Marineer de Tomme Vaudoise gedurende 3 dagen in 1 dl olijfolie met de geroosterde knoflook.

3. Laat daarna de Tomme Vaudoise uitlekken. Werk af met de geroosterde teentjes knoflook en de citroentijm.
 
Tomme Vaudoise met verse kruiden:
1. Besprenkel de Tomme Vaudoise met 1 eetlepel olijfolie.

2. Meng in een kom de kerstomaatjes, de zongedroogde tomaten, de rode ui, de jonge uien, zout en peper met de resterende olijfolie.

3. Verdeel dit mengsel over de Tomme Vaudoise. Bestrooi met pili pili in vlokken en werk af met blaadjes basilicum.

Dit recept is beschikbaar gesteld door Kaas uit Zwitserland (https://www.kaasuitzwitserland.be/)
 

Tomme Vaudoise met een compote van gedroogde en verse vijgen:

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 150 g verse vijgen in blokjes
  • 3 gedroogde vijgen fijngehakt
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 Tomme Vaudoise




Tomme Vaudoise met geroosterde knoflook

  • 1 bolletje knoflook
  • 1 el +1 dl olijfolie
  • 1 Tomme Vaudoise
  • takjes citroentijm




Tomme Vaudoise met verse kruiden:

  • 1 Tomme Vaudoise
  • 1+1 el olijfolie
  • 5 kerstomaatjes in 4
  • 2 el zongedroogde tomaten fijngehakt
  • 1 rode ui fijngehakt
  • 2 jonge uien fijngehakt
  • ¼ tl pili pili in vlokken
  • blaadjes basilicum in reepjes
  • zout, peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine