Kies bewust voor veganistische dranken op kantoor

Kies bewust voor veganistische dranken op kantoor

Steeds meer bedrijven houden rekening met veganistische collega’s. Dat doen zij onder meer door het assortiment van de bedrijfskantine aan te passen. Of denk aan de borrels op de donderdag- en vrijdagmiddag. Een groeiend aantal organisaties kiest niet langer voor de traditionele bitterbal, maar vervangt deze voor een duurzaam en vegan alternatief. Ook de koffie op het werk is lang niet altijd veganistisch. Denk aan de traditionele machines, die cappuccino’s en latte macchiato’s aanbieden met koemelk. Daar waar de vraag naar dergelijke koffiesoorten op basis van onder meer amandel- en havermelk groeit in de samenleving. Reden voor bedrijven om mee te gaan in deze verandering en samen met een koffiemachine bedrijf te kijken welke mogelijkheden veganistische collega’s geboden kunnen worden. Wordt bij jou op kantoor al gekozen voor veganistische dranken?

Plantaardige melk voor de bereiding van koffiesoorten
 Zoals reeds genoemd werd, is een van de stappen die gezet kan worden de bewuste keuze voor het gebruik van 100% plantaardige melk bij de bereiding van dranken als een cappuccino en latte macchiato. Het voorkomt dat veganistische collega’s uitsluitend kunnen kiezen voor een espresso, een Americano, enzovoorts.
 
 Sommige medewerkers zullen de voorkeur blijven geven aan dranken met koemelk. Het kan een reden zijn om twee koffieautomaten te gebruiken. Gaat het uitsluitend om de reguliere koffiemelk? In dat geval zou je kunnen overwegen om dit niet geautomatiseerd via de koffiemachine toe te voegen aan de koffie, maar om dit los aan te bieden in zakjes of cups. Het nadeel daarvan is dat het minder duurzaam is; er wordt onnodig veel plastic gebruikt bij deze cups.
 
 Kijk ook naar de herkomst van koffiebonen
 Niet alleen de keuze voor plantaardige melk bij de bereiding van de diverse koffiesoorten is een stap in de goede richting. Kijk ook eens naar de herkomst van de koffiebonen die gebruikt worden. Lang niet alle koffiebonen worden op een eerlijke en duurzame wijze geproduceerd en vervoerd. Er zijn steeds meer aanbieders van koffiebonen die het radicaal anders doen dan voorheen gedaan werd. Zo wordt steeds vaker gekozen voor producten van lokale boeren. Evenals dat bewust geïnvesteerd wordt in koffiebonen die in het bos groeien, waarmee de productie van CO2 beperkt wordt. 
 
 In het afgelopen jaar verdwenen de losse, plastic koffiebeker binnen bedrijfspanden. Koos jouw werkgever op dat moment ook voor het aanbieden van een herbruikbare duurzame koffiebeker? Het is een andere vorm waarop bedrijven een duurzame kop koffie schenken aan medewerkers. 

Alle Tips

Meer Alle Tips
Azië toppers