Een verjaardag? Reden voor een feestje! Is het een maand lang gelukt om iedere week twee keer naar de sportschool te gaan? Dat moet gevierd worden. De sleutel van je nieuwe huis? Hell yeah, een meer dan goede reden om een fles champagne open te trekken en lekker te koken voor vrienden en familie. Ook al staat er misschien alleen nog een bank, een eettafel en een bed, het kan wat ons betreft niet snel genoeg. Want zeg nou zelf: een avond lekker lang tafelen is toch het fijnste dat er is? En zo geschiedde. Een feestelijk gedekte tafel met het gloednieuwe servies van Villeroy & Boch, in een nog ietwat kaal huis dat wel, maar een feestje tussen de verhuisdozen, já, dat werd het!
Mocht je het nog niet van ons weten, we leggen het er nog maar eens dik bovenop: we houden van diners. En dan het liefst met alles erop en eraan. Overdag lekker koken, de tafel over-de-top aankleden met mooi servies en linnen, je gasten verwennen met je all time favourites… Heerlijk! Heb jij binnenkort ook iets te vieren, of je nou een nieuw huis hebt, een nieuwe job, de liefde viert of gewoon zomaar, we geven je tips voor een memorabele avond met de liefste mensen om je heen. We trekken alles uit de kast: van de lekkerste recepten tot de tafelaankleding. Komen ze!
Borrel
Do
Wij startten onze housewarming met een relaxte borrel, lekker bij de houtkachel in de tuin. Maar dat was eerlijk toegegeven een mazzeltje (dank, plotseling warm weekend in september!). Maar met de herfst in aantocht, kun je ook gewoon een cosy plekje binnen uitzoeken. Maak de hapjes van tevoren en schuif aan bij je gasten. Er is straks misschien nog genoeg te doen in de keuken…
Don’t
Onze borrel-valkuil? We maken altijd net iets te veel hapjes dan nodig. Maar het gaat ons steeds beter af: denk klein, denk fijn – zo is er na de borrelplank nog plek voor meer lekkers.
Borrelplank-ideeën:
Gemarineerde knoflookgarnalen
Tempura
Cashewkaas-kroketjes
Tomatentaart met tapenade
Kaasplankje met chutney
Voorgerecht
Do
Inkoppertje: maak iets wat iedereen lekker vindt. Niet te gek, maar nét spannend genoeg. Zo heb je een goede binnenkomer en kun je met de rest van je gerechten deze gang alleen nog maar overtreffen. Een typisch gevalletje: wie bewaard, heeft wat…
Don’t
Ga niet voor een extreme smaakexplosie met knoflook of pepers, dan proef je niets meer van wat nog komen gaat.
Onze favoriete voorgerechten
Messy burrata (tip!)
Bietencarpaccio
Aubergine met granaatappel en sardines
Smoked beef carpaccio
Hoofdgerechten
Geen do, geen don’t, maar gewoon lekker zelf kiezen. Wij gingen voor een spectaculaire fruits de mer. We zetten daarbij twee eyecatchers in: een laagje crushed ijs (heel simpel, gewoon ijsblokjes in een plastic zak voorzichtig kapotslaan met een pan) en een plateauschaal van de nieuwe servieslijn van Villeroy & Boch, it’s my match. Het fijne van dit gerecht is dat je het ’s middags al kunt voorbereiden – toch een do, dus.
Wij maakten:
Magische mosselen
Vongole (we lieten de pasta weg)
Kreeft
Scheermesjes
Tip: je kunt ook deze langoustines toevoegen
Nagerecht
Simpel, maar altijd een succes: vanille-ijs, rood fruit, een takje munt en een kletskop. Doe ze in de bekers van it’s my match, en je hebt ook nog eens een plaatje om te zien.
Zin in wat anders? Deze desserts zijn ook top:
Ricotta-ijs met honing en tijm
Frambozentiramisu met pistachenoten
Feelgood-chocolademousse
it’s my match
Villeroy & Boch ken je vast. Een mooi merk dat al tientallen jaren de mooiste porseleinen serviezen maakt. Voor de allernieuwste collectie ging een stel jonge ondernemers aan de slag om ook speciaal voor de nieuwe generatie servies te maken: de it’s my match-collectie. En wij zijn fan! Het servies bestaat uit drie kleuren: roze, groen en wit, en is als je het ons vraagt smaak- en stijlvol vormgegeven. Precies de reden waarom we het je hierboven niet één, niet twee maar lekker drie keer tippen. Je kunt trouwens echt geweldige combinaties maken (ja, mixen en matchen mag!) om je tafel om te toveren tot een nog groter feestje.