Als eten op vakantie niet alleen een middel is om een doel te bereiken, maar een ronduit heerlijke gelegenheid is om je smaakpapillen bij elke gelegenheid te trakteren, dan ben je al goed op de hoogte van de beste foodiebestemmingen over de hele wereld… Je kunt over geen straat wandelen in Parijs zonder een goed stokbrood tegen te komen. Londen is een mondiale culinaire hoofdstad geworden. New York City en zijn iconische bagels, hotdogs en pretzels. Tokio heeft meer restaurants met Michelinsterren dan welke andere stad ter wereld dan ook. Hong Kong is een avontuur voor fijnproevers, van goedkoop straateten tot lekker eten. Laat ons niet beginnen over de echte Carbonara-pasta in Rome. Maar, wat zijn dan echt de beste vakantiebestemmingen voor voedselliefhebbers? Lees verder voor het antwoord!
Osaka in Japan
Het Dotonbori-gebied langs het stadskanaal is de plek waar je de beroemde traditionele gerechten van Osaka kunt proeven. De buurt komt ‘s nachts tot leven met felle lichten, bruisende izakaya-bars en straatverkopers die yakitori, okonomiyaki, takoyaki en meer bereiden! Verken de stad en treed in de voetsporen van de Netflix-documentaire Street Food door de geroosterde tonijnwang te halen bij Izakaya Toyo, Okonomiyaki van Fue en Takoyaki van Umai-Ya. Online gokkasten: een compleet overzicht is iets wat je zeker niet zult lezen tijdens je vakantie in Osaka aangezien je het veel te druk hebt met al het lekkere eten!
New Orleans in de Verenigde Staten
Voor een unieke foodie-ervaring in de VS brengt Louisiana het! In New Orleans ontmoet de Creoolse ‘stadskeuken’ de Cajun ‘country’ keuken, soulfood ontmoet Franse gerechten, met veel verse lokale zeevruchten in de mix. Verwarrend als lekker, duik in Jambalaya, gumbo, Muffulettas, rode bonen en rijst, en meer om de smaken van deze stad echt zelf te proeven. Bespaar ruimte voor de beroemde Beignets (de New Orleans-versie van een donut).
Napels in Italië
Pizza-pizza-pizza! Napels is waar het perfecte stukje begon. Hier kun je een echt authentieke Napolitaanse pizza krijgen – kies voor de klassieke Margherita, de originele pizza die in 1889 werd uitgevonden voor koningin Margherita. Het steringrediënt hier is Buffalo Mozzarella, de kaas gemaakt in de regio Campania, waar Napels ligt, met een DOP-label. Er wordt beweerd dat je pas echte mozzarella hebt gegeten als je hem in Campanië hebt gegeten, omdat hij zo vers is gemaakt dat hij binnen 48 uur na productie moet worden gegeten. Dat is vers.
Bangkok in Thailand
Hoewel je voor eeuwig je weg door Thailand kunt eten, is de overvloed aan opties in Bangkok behoorlijk indrukwekkend. Er zijn tal van chique restaurants en bars met een episch uitzicht op de stad, maar het hart en de ziel van de eetcultuur van de stad bevindt zich op straat – of zelfs op een boot op de drijvende markten. Bereid je voor op de rij voor de krabomelet bij het met een Michelin-ster bekroonde wegrestaurant van Raan Jay Fai – maar je kunt altijd een kom plakkerige mangorijst van een nabijgelegen verkoper nuttigen terwijl je wacht… eerst het dessert? Natuurlijk waarom niet.