Broodtaart uit Suriname

30 oktober

‘Er wordt ieder jaar ontzettend uitgekeken naar onze verjaardagsfeestjes. Onze tantes toveren dan altijd de lekkerste Surinaamse taartjes uit de keuken, van recepten die zij leerden van hun moeders in Suriname.
 
Laatst kwamen we terug van een reisje naar Suriname, en het was natuurlijk onacceptabel om thuis zonder taartjes voor manlief en kids aan te komen. Voordat ik naar bed ging om bij te komen van de lange terugreis naar Nederland, zette ik de taartjes veilig weg. Maar met een zoon in huis die nog in de groei is, altijd honger heeft en gek is op de taartjes uit Suriname, weet je het wel. De volgende ochtend stonden de cakevormen nog wel netjes in de keuken, maar de taartjes waren nergens meer te bekennen…
 
Nieuwsgierig wat hij zo stiekempjes had opgesmikkeld? Hier vind je het recept van de traditionele broodtaart die wij in onze familie vaak bakken ter gelegenheid van verjaardagen, feestdagen en andere speciale gebeurtenissen. Deze onweerstaanbare taartjes worden zonder slagroom gemaakt, aangezien slagroom het niet zo goed doet in het tropische Surinaamse klimaat. Taartjes en cakes worden bovendien vaak gemaakt van oud brood, want eten weggooien doen we niet aan.’
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Tips
Meer Tips
Gratis Azie magazine