Courgettesoep met basilicum

Courgettesoep met basilicum

Het is ook lekker om een iets vollere versie van deze soep te maken – van kippenbouillon, bestrooid met gebakken blokjes ham of pancetta. Het geheim om een groene soep mooi groen en helder van kleur te houden is hem niet te lang te laten koken. U kunt zodra de doperwten en het basilicum zijn toegevoegd, de pan van het vuur nemen en de soep meteen pureren. U kunt hem 3 dagen van tevoren maken als u hem in de koelkast bewaart, of hem 1 maand in de vriezer zetten.

Bereiding

1. Doe de olijfolie in een extra grote pan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Voeg alle knoflooktenen toe en bak ze regelmatig roerend 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe er de courgettes, 2 theelepels zout en royaal peper bij en bak alles al roerend nog 3 minuten tot de courgettes bruin beginnen te worden. Giet de bouillon in de pan met 500 ml water en breng de soep op hoog vuur aan de kook. Laat hem 7 minuten koken tot de courgettes gaar maar ook nog heldergroen zijn.

2. Voeg de doperwten toe en roer 1 minuut; doe het basilicum erbij. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met staafmixer of in een blender tot hij glad en heldergroen is.

3. Verdeel de soep over acht kommen en bestrooi ze met feta en citroenrasp. Eindig met royaal versgemalen peper en een sprenkeling olie.

Dit recept komt uit het boek ‘Simpel’ van Yotam Ottolenghi (€29,99, Fontaine uitgevers).

Voor acht personen:

  • 75 ml olijfolie, plus extra voor erbij
  • 1 bol knoflook, tenen losgehaald en gepeld
  • ca. 6 courgettes, in 3 cm dikke plakken (1,3 kg)
  • 1 liter groentebouillon
  • 500 g diepvries-doperwten
  • 50 g basilicumblad
  • 200 g feta, in brokjes van 1-2 cm gebroken
  • 1 citroen: rasp er 1 theelepel schil af
  • zout en zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine