Kipburgers in Thaise stijl

Kipburgers in Thaise stijl

“Deze kipburgers zagen het licht toen ik nieuwe smakelijke bereidingen voor kip zocht, zonder het verkeerde pad op te gaan. Deze burgers met waanzinnig veel smaak zijn lekker met een salade of op een glutenvrij broodje,” aldus Gwyneth Paltrow. 

Bereiding



Meng de knoflook, koriander, sjalot, chilipeper, vissaus en peper plus het zout grondig door het gehakt. Vorm van het mengsel 4 burgers, elk ongeveer 2 cm dik.

Zet de grill aan of laat een grillpan warm worden op halfhoog vuur. Wrijf de burgers aan beide zijden in met wat van de olie en gril ze ongeveer 8 minuten op de eerste kant en nog eens 5 minuten op de andere tot ze mooi bruin zijn en stevig aanvoelen.



Dit recept komt uit het kookboek (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow en Julia Turshen, vol lekkere en gemakkelijke recepten om er goed uit te zien en je geweldig te voelen (€ 10, Kosmos Uitgevers). 

 

Voor 4 personen

  • 2 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
  • 25 g koriander, fijngehakt
  • 2 sjalotten, zeer fijn gesnipperd
  • 1 tl zeer fijn gehakte rode chilipeper (of meer of minder, naar smaak)
  • 2 tl vissaus
  • 1/2 tl versgemalen zwarte peper
  • 1/2 tl grof zeezout
  • 450 g kipgehakt (liefst van het vlees van de poten of dijen)
  • 2 el neutrale olie (zoals koolzaad-, druivenpit- of saffloerolie



  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine