Viskoekjes met gamba’s

Viskoekjes met gamba’s

Waan je in Curaçao met deze heerlijke viskoekjes, zoals de locals ze daar zelf ook maken. Samen met versgegrilde gamba’s is dit een ideale snack. 

Bereiding

1. Kook de aardappel in 10 minuten gaar, laat goed uitlekken en prak fijn.

2 Verwarm de oven voor op 220 °C.

3. Meng de vis met de aardappel, peper, ui, koriander en de limoen. Roer er 120 gram bloem door, kneed tot een deeg en vorm er 8 gelijke koekjes van. Zet ze 20 minuten in de vriezer.

4. Doe de overige bloem in een kom en meng in een andere kom de vissaus met de eidooiers. Neem de viskoekjes uit de vriezer, wentel ze door het ei-vissausmengsel en dan door de bloem. Verhit wat olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de koekjes in 3 minuten per kant goudbruin.

5. Bak de gamba’s met een scheutje olie in 4-5 minuten gaar ‒ keer af en toe om. Serveer ze samen met de viskoekjes en een pittige mayonaise (bijvoorbeeld Remia lemon-pepper​​​​​​​).

Voor 8 stuks

  • 1 grote aardappel, in blokjes
  • 200 g witvis, zonder vel, fijngesneden
  • rode peper, fijngehakt
  • 1 rode ui, gepeld, fijngehakt
  • ½ bosje koriander, fijngehakt
  • rasp en sap van 1 limoen
  • 150 g bloem
  • 1 el vissaus
  • 2 eidooiers
  • pittige mayonaise, voor erbij (bijvoorbeeld Remia lemon-pepper)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine