Spring rolls met avocado

Spring rolls met avocado

Springrolls zijn de ultieme lichte lunchgerechtjes. Kleurig, gezond en oh zo lekker. En het ziet er altijd zo mooi uit als je het rolletje doormidden snijdt. Door scoor je punten mee. En moeilijk is het niet echt, misschien even oefenen om de beste vouwtechniek onder de knie te krijgen, maar dat lukt je, gegarandeerd!

Bereiding



1.  Schil en ontpit de avocado’s en snijd ze voorzichtig in dunne plakjes. Bedruppel de plakjes met het citroensap, zodat ze niet verkleuren, en bestrooi ze vervolgens met het zwarte en witte
sesamzaad. Schaaf dan de rodekool en hak de kropsla en de koriander fijn.

2. Rasp voor de saus de gember en meng die met het sap van de citroen, de honing, sojasaus en geroosterde-sesamolie. 

3. Week een rijstvel 30 seconden in een schaal met lauw water en leg het als het zacht is op een schone theedoek. Verdeel over de bovenste helft van het vel (op zo’n 2 cm van de bovenkant) wat  van de sla, de rodekool en plakjes avocado (gebruik niet te veel anders scheurt het rijstvel). Bestrooi het met de gehakte koriander en herhaal dit met de rest van de rijstvellen.

4. Vouw de bovenkant van elk rijstvel over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijgt. Rol ze dan van boven naar beneden zo strak mogelijk op en serveer ze met de honingsaus.

Dit recept komt uit het boek ‘Spring Rolls’ (€9,99, Becht). 

Voor 10 rollen:

  • 2 avocado’s
  • citroensap
  • 1 tl zwart en wit sesamzaad
  • 150 g rodekool
  • 1 kropsla
  • wat takjes koriander
  • 10 rijstvellen


Honingsaus:

  • stukje gemberwortel (à 1 cm)
  • 1 citroen
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el sojasaus
  • 2 el geroosterde-sesamolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle vega(n) recepten