Dit recept komt uit het boek ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light’. Nou, dat makkelijk hebben ze goed begrepen! In slechts drie stappen maak je heerlijke kipspiesjes met pompoen, die je bovendien net zo makkelijk in de oven maakt als op de barbecue. Eetsmakelijk!
Verwarm de oven voor op 180 °C of laat je barbecue goed heet worden.
Maak de peultjes schoon. Snijd de pompoen en de kip in stukken. Rijg ze om en om met de peultjes aan vier spiesjes.
Leg de spiesjes in een ovenschaal. Strooi er zout en peper op en besprenkel ze met balsamicoazijn. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Grill je ze liever op de barbecue? Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er wat balsamicoazijn over. Leg ze op de barbecue en keer ze regelmatig om tot de kip en pompoen gaar zijn – houd ze goed in de gaten, want het kan snel gaan en de druipende marinade kan voor kleine vlammen zorgen.
Strooi sesamzaad op de spiesjes en serveer!
–
Dit recept is afkomstig uit ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light’ van Jean-François Mallet ( € 25,00, Kosmos Uitgevers).
Voorbereiding: 20 min.
Kooktijd: 25 min