Salade van puylinzen

Salade van puylinzen

Bereiding

Deze vegetarische salade heeft even wat tijd nodig. Maar dat is ‘ie dubbel en dwars waard. 

1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de pastinaken en snijd de boven- en onderkant eraf. Snijd ze in staafjes van circa 5 cm lang en 1 cm dik. Snipper het sjalotje en pers de knoflook.

2 Breng de bouillon aan de kook, voeg de puylinzen en het laurierblaadje toe en laat ze 25–30 minuten sudderen, of tot de linzen beetgaar zijn. Laat de linzen uitlekken en gooi het laurierblaadje weg.

3 Rooster de walnoten op een bakplaat in de oven tot ze lichtbruin en geurig zijn. Neem de bakplaat uit de oven, haal de walnoten eraf en vervang ze door de pastinaakstaafjes. Bedruppel ze met de olijfolie en rooster ze in 35 minuten goudgeel.

4 Maak de dressing door de walnootolie, azijn, honing, mosterd en knoflook te kloppen. Voeg wat zout en peper toe en roer de knoflook en sjalotsnippers erdoor.

5 Schep in een kom de linzen, walnoten, pastinaakstaafjes en dressing door elkaar. Verdeel de waterkers of rucola over borden en schep de linzensalade erop. Garneer de salade met geschaafde kaas.


 

8 personen
• 6 pastinaken
• 1 l groentebouillon
• 250 g puylinzen
• 1 laurierblaadje
• 50 g walnoten
• 2 el olijfolie

Dressing
• 3 el walnootolie
• 1 el rodewijnazijn
• 2 tl vloeibare honing
• ½ tl dijonmosterd
• 1 sjalotje
• ½ teen knoflook
• grote zak waterkers of rucola
• wat geschaafde harde kaas
 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine