Lamsvlees is altijd een topper tijdens de paasdagen. In dit recept gebruik je lamskoteletten, die je als pakketjes in de oven gaart met groenten en kruiden. Serveer met knapperige aardappeltjes.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng koteletten, doperwten, wortels, tomaten, uien, knoflook, laurierblad, citroenrasp en het citroensap. Voeg zout en peper toe.
2 Knip 6 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Verdeel hierover de koteletten en groenten. Strooi er oregano en dille over. Besprenkel met witte wijn en olijfolie, bedek met de plakken kaas.
3 Breng de randen van het papier omhoog, zodat je 6 pakketjes krijgt, draai ze dicht en bind er keukentouw om. Leg de pakketjes op een licht ingevette bakplaat; schenk hier een beetje water in. Bak 1 uur, zet elk pakketje op een bord en serveer.
Per portie 499 kcal, 38,4 g vet (17,8 g verzadigd), 27,1 g eiwit, 7,5 g koolhydraten, 5,2 g suikers
6 personen
• 6 lamskoteletten van 120 g per stuk
• 220 g doperwten
• 2 wortels, in blokjes
• 3 tomaten, in partjes
• 2 rode uien, in partjes
• 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 6 laurierblaadjes
• geraspte schil en sap van 1 citroen
• 3 tl gedroogde oregano
• ½ bosje dille
• 100 ml witte wijn
• 2 el olijfolie, plus extra
• 180 g kefalotiri, feta of halloumi, in 6 plakken