Dit recept is afkomstig uit het boek Te gast bij Jamie. De groenten in de salade kun je bijna allemaal uit je eigen moestuin halen! Een heerlijk gerecht als de dagen wat langer – en warmer worden.
1. Schil en was de groenten. Snijd alles klein of doe zoals ik en doe alles gewoon in een keukenmachine met een fijne snijplaat (het is wel zo makkelijk, dus waarom niet?). Een goede of foute manier bestaat niet, als het maar lekker wordt. Als de topjes van je radijzen bijvoorbeeld heel gaaf zijn, kun je die er ook gewoon aan laten zitten.
2. Doe alle geprepareerde groenten met een flinke snuf peper en zout en de ciderazijn in een kom en hussel alles in 10 minuten vijf of zes keer. Dit is een licht zurige dressing die de heerlijke, natuurlijke smaken van de groenten versterkt.
3. Je kunt de salade meteen serveren, maar je kunt hem ook in de koelkast zetten tot je zover bent.
4. Hak vlak voor het serveren de blaadjes van de zachte kruiden in smalle reepjes, en doe ze met een of twee scheutjes extra vergine olijfolie in de kom. Hussel alles nog een laatste keer en proef of de salade goed op smaak is.
5. Pak steeds voorzichtig een plukje tussen duim en vingers leg de salade in een luchtig hoopje op een bord.
6. Sprenkel er nog wat extra vergine olijfolie over en zet de salade op tafel.