Bij het zien van de combinatie van heerlijk zachte aubergine, het zilte van de sardines en het frisse van de granaatappelpitjes begint mijn maag al te knorren. Geniet van dit heerlijke culinaire hoogstandje dat gelukkig simpel is om te maken.
1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
2. Snijd de aubergines in de lengte in lange plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de groenten in 15 minuten gaar en goudbruin in de oven. Verwarm de laatste 3 minuten de sardines op een aparte bakplaat
mee.
3. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pistache- en hazelnoten in de droge pan tot ze licht verkleuren. Zet apart.
4. Verdeel de aubergineplakken over twee borden – leg de plakken in elkaar gevlochten op elk bord. Verdeel de sardines over de aubergine, bestrooi met de pistache- en hazelnoten, muntblaadjes, granaatappelpitten, zout en peper, en besprenkel met citroensap en olijfolie. Serveer meteen.
Credits fotografie: David Loftus
Voor 2 personen.