Bij dit recept wordt een gepocheerd eitje geserveerd. Lastig? Nee hoor, kijk maar hoe Jamie Oliver eieren pocheert met het handige filmpje hieronder.
1. Verhit een grillpan en rooster hierin de sneden brood aan beide kanten. Halveer de knoflookteen en bestrijk het geroosterde brood ermee. Verdeel de knoflooktoast over twee borden.
2. Pocheer een ei. Zet een pan water op middelhoog vuur. Voeg een scheutje azijn toe als het kookt en draai het vuur laag. Breek een ei boven een kopje en laat het in het water zakken – herhaal dit met het tweede ei. Pocheer ze 2–3 minuten en haal ze eruit met een schuimspaan.
3. Doe de spinazieblaadjes in een vergiet en schenk er genoeg kokendheet water over om ze te laten slinken. Knijp overtollig water eruit met een keukentang en verdeel de spinazie over de toasts.
4. Verdeel de makreel in 2 stukken en leg die op de spinazie. Leg op elke toast een ei. Bestrooi met zout en peper naar smaak, druppel er wat olie over en serveer.