Marineer de vruchtjes een nacht in de whisky zodat ze zich helemaal volzuigen en de smaak van de Jack Daniel’s fantastisch kan intrekken. Nog een tip: maak de rand van het ‘appelbakje’ niet te dun, anders is het niet stevig genoeg om de vruchtjes binnenboord te houden.
1. Meng de pruimen met abrikozen, amandelen, hazelnoten, het grootste deel van de Jack Daniel’s en honing. Laat een avond en nacht intrekken.
2. Snijd de appels door: doe het zó dat je een dekseltje hebt van 1/3 deel en een onderkant van 2/3 deel. Snijd met een scherp mesje of lepeltje vruchtvlees uit het onderste deel, maar houd wel een dikke rand over, van minimaal 1 centimeter.
3. Zet de appels in een braadslede, vul ze met de gemarineerde vruchten en noten, giet de resterende Jack over de vruchten en leg een klontje boter op de vruchten. Sluit af met het dekseltje.
4. Zet de appels 15 minuten in de barbecue.
5. Serveer ze warm, met een bolletje vanille-ijs.
Dit recept komt uit het boek ‘Simple smart BBQ’ van Julius Jaspers (Carrera Culinaire, € 29,99).
Voor 6 personen, voorbereiding 10 minuten, marineren minimaal 12 uur, afmaken 45 minuten:
Benodigdheden barbecue met een temperatuur van 180 °C | vuur, indirect