Over de salade in het boek: “Voor mij staat deze salade symbool voor de lekkerste smaken uit de Japanse keuken. Zoete garnalen, zilte miso en sojasaus met het frisse van kraakverse paksoi.”, aldus Ida de Haart in haar boek Sla Easy.
1. Kook de eieren 6 minuten in een pannetje kokend water met een scheutje azijn. Laat ze na het koken goed afkoelen in koud water, pel ze en halveer ze.
2. Was de paksoi en snijd hem in dunne repen. Snijd de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijst en snijd hem in diagonale plakjes. Halveer en ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes of plakjes.
3. Meng de miso, mayonaise, zure room, Japanse sojasaus en peper in een kommetje. Als je de crème iets dunner wilt maken, voeg je het water toe.
4. Meng de paksoi, komkommer, Hollandse garnalen en avocado in een grote kom en verdeel de salade over twee borden. Maak de salades af met de gekookte eieren en lente-ui en serveer ze met een flinke lepel misocrème.
Dit recept komt uit het boek ‘Sla Easy salades’ van Ida de Haart (€15,-, Kosmos Uitgevers).