Heb je niet veel tijd, maar wil je wel een lekkere maaltijd op tafel zetten? Jamie Oliver maakt met slechts vijf ingrediënten deze weergaloos lekkere ribeye. Een tip die we met je willen delen: zorg dat je de vetrandjes aan het vlees laat, want die geven een heerlijke smaak af – je kunt ze er natuurlijk altijd af snijden als je gaat eten.
1. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig hoog vuur.
2. Wrijf de ribeye in met een snufje zeezout en zwarte peper en bak hem in totaal 10 minuten rondom aan, zodat het vlees vanbuiten bruin maar vanbinnen nog mooi rood is (als je hem liever well done hebt, moet je hem iets langer bakken).
3. Draai het vlees regelmatig om met een keukentang.
4. Ris intussen de rozemarijnnaaldjes van de takjes, pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes en scheur de grotere paddenstoelen in stukjes.
5. Leg de ribeye wanneer hij naar wens is op een bord en dek hem af met aluminiumfolie.
6. Draai het vuur onder de pan halfhoog en bak de rozemarijnnaaldjes in circa 30 seconden krokant.
7. Doe de knoflook en paddenstoelen erbij en bak ze 8 minuten mee onder regelmatig omscheppen, tot ze goudbruin zijn.
8. Giet de bonen met vocht en al erbij, voeg 1 eetlepel rodewijnazijn toe, laat de bonen 5 minuten pruttelen en breng ze op smaak met zeezout en zwarte peper.
9. Leg de ribeye op de bonen en giet het vleessap van het bord erover. Snijd het vlees aan tafel in plakjes, verdeel ze over de borden en sprenkel er als je wilt een paar drupjes extra vergine olijfolie over.
Dit recept komt uit het boek ‘5 ingrediënten’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).