Spinazie­-cottagecheese wafels

Spinazie­-cottagecheese wafels

Het moeilijkste van wafels bakken is het wafelijzer schoonmaken. De rest is een eitje. Koop dus iemand om die het ijzer kan schoonmaken en ga aan de slag. Deze lichte, luchtige spinaziekussentjes van heerlijkheid houden het midden tussen zoet en hartig; met de verschillende toppings kun je zelf kiezen welke smaak je ze geeft. Wij maken meestal een klein buffet van de toppings, zodat iedereen kan kiezen. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar het komt er gewoon op neer dat we een paar potten uit de koelkast op tafel zetten.

Bereiding

1. Verwarm het wafelijzer voor. Breek de eieren in een blender of foodprocessor, voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de olie of boter, en mix. Bestrijk het wafelijzer als het heet is met wat olie of boter.

2. Schenk zoveel beslag in het wafelijzer dat het er helemaal mee is bedekt, sluit het en bak een paar minuten tot de wafels goudkleurig zijn. Herhaal met de rest van het beslag. Dien warm op, met de topping die je lekker vindt.

Volwassen upgrade: gebruik andere toppings voor de wafels, zoals in stukjes gesneden portobello’s, muhammara of misschien oude kaas.

Helpende handjes: een wafelijzer is heet, dus houd jonge kinderen op afstand. Laat ze in plaats daarvan helpen met het beslag. Ze kunnen ook alle toppings op tafel zetten.

Speciaal voor jou maakten we een gratis weekmenu van The Little Green Kitchen. Klik op de banner en download het nu.

Voor 6 wafels  /  Actief koken: 20 minuten  /  Van begin tot eind: 30 minuten

  • 4 eieren
  • 1 grote banaan, gepeld, in grove stukken
  • 2 handenvol spinazie (50 g), in grove stukken
  • 125 g amandelmeel
  • 125 g cottagecheese
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl zeezout kokosolie of boter

Toppings (vanaf linksboven, met de klok mee)

  • frambozen-chiajam, pindakaas met stukjes, plakjes banaan en kokosrasp
  • Turkse of Griekse yoghurt, extra vierge olijfolie en za’atar
  • pindakaashummus, zuurkool en sesamzaad
  • chocoladespread met kikkererwten en geroosterd amandelschaafsel
  • geprakte avocado’s, kiemen en gedopt hennepzaad
  • ricotta, opgewarmde blauwe bessen (uit de vriezer) en grof gehakte geroosterde pistachenoten

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine