Ziet deze cocktail er niet geweldig uit? Maak indruk met je vrienden en serveer dit frisse drankje op een warme dag.
1. Meng het citroensap en de geraspte citroenschil in een glas met ijs, de cachaça, de suikersiroop*, het oranjebloesemwater en het passievruchtvlees. Schenk de frisdrank erbij en garneer met munt. Maak voor een feest extra veel – doe de cocktail in een schaal met ijs en eetbare bloemen.
*Voor de suikersiroop
Verhit 200 gram suiker met 200 ml water in een kleine pan op laag vuur. Breng het mengsel aan de kook en laat het 7–8 minuten zacht borrelen tot alle suiker is opgelost en de vloeistof helder is. Laat afkoelen. Voor ca. 200 ml.
• sap en geraspte schil van 1 citroen
• 60 ml cachaça (deslijter.com)
• 20 ml suikersiroop*
• 2 druppels
oranjebloesemwater
• vruchtvlees van 1 passievrucht
• citroenfrisdrank (bijv. 7UP)
• takjes munt