Langzaam gegaarde lamsbout

Langzaam gegaarde lamsbout

Bereiding

In dit recept gaar je de lamsbout een hele middag in de oven. Door de bout elk uur met de braadsappen te bedruipen, krijg je een mega mals stuk vlees. Als dat geen genieten wordt! 

1 Verwarm de oven voor op 150 ºC. Verdeel de wortel, uien en schijfjes citroen over de bodem van een braadslee en leg de lamsbout erop.

2 Stamp de knoflook, komijn en 1 el zeezout in een vijzel tot een pasta en roer de olie erdoor. Wrijf de bout ermee in en schenk de wijn in de braadslee.

3 Braad de lamsbout in het midden van de oven in 4–5 uur gaar, tot het vlees mals en zacht is. Bedruip de bout elk uur met de braadsappen, en giet zo nodig wat water in de braadslee.

Per portie 595 kcal, 34 g vet (12,7 g verzadigd), 58,2 g eiwit, 6,2 g koolhydraten, 4,7 g suikers

8 personen

• 2 wortels, in plakjes

• 2 uien, in partjes

• 1 citroen, in dunne schijfjes

• lamsbout van 2,5 kg

• 4 tenen knoflook, grof gehakt

• 2 flinke tl komijn

• 3 el olijfolie

• 350 ml witte wijn


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine