Dit knapperige gerecht met ei eet je als voorgerecht of als hoofdgerecht. De chilipepertjes en oestersaus geven het ei een echte pittige smaak. Serveer met een frisse komkommersalade.
1 Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Als-ie lichtjes begint te bruisen, breek je de eieren een voor een boven een kopje en giet je ze voorzichtig in de olie. Frituur ze 1 min. of tot ze onderop gestold zijn, en lekker krokant; de eidooiers moeten nog een beetje vloeibaar zijn.
2 Leg de eieren met een schuimspaan op keukenpapier, laat ze uitlekken en schep ze op een schaal. Besprenkel ze met de oestersaus en bestrooi ze met witte peper, lente-uitjes en chilipeper. Druppel de sojasaus erover en eindig met het sesamzaad. Serveer meteen.
Per portie 319 kcal, 26,3 g vet (5 g verzadigd), 16,5 g eiwit, 3,2 g koolhydraten, 1,2 g suikers
4 personen (voorgerecht) of 2 personen (hoofdgerecht)
• 1 liter slaolie
• 4 eieren
• 1 el oestersaus
• snuf witte peper
• 6 lente-uitjes, fijngesneden
• 1–2 rode rawits (scherpe chilipepertjes), fijngesneden
• scheutje donkere zoutarme sojasaus
• 1 el sesamzaad