Cacciatore van kip & pompoen

Cacciatore van kip & pompoen

Hmm, heerlijk deze stoof met kip, pompoen, champignons, tomaat en olijven. Wist je dat de kip in dit eenpansgerecht de helft van de vitamine B12 levert die we nodig hebben om rode bloedlichaampjes aan te maken?

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 190 °C. Pel de ui en snijd hem in acht partjes in acht partjes. Was de prei en snijd hem samen met de gepelde tenen knoflook in plakjes. Zet een grote ovenbestendige braadpan op matig vuur.

2 Hak de plakjes pancetta fijn, ris de rozemarijnnaaldjes van de takjes, hak ze fijn en doe ze met 1 eetlepel olie en de laurierblaadjes in de pan. Blijf 2 minuten regelmatig roeren, doe er dan eerst de plakjes knoflook en vervolgens de ui en prei bij, en laat het geheel terwijl je af en toe roert 10 minuten op het vuur staan.

3 Snijd intussen de ongeschilde pompoen (zonder zaadjes) of zoete aardappel (wel eerst even wassen) in hapklare stukjes. Ik snijd altijd de steeltjes en onderste randjes van de champignons, omdat dat er mooier uitziet – gooi de afsnijdsels wel gewoon bij de champignons en stukjes pompoen of zoete aardappel in de pan. Verwijder het vel en leg de kippendijen in de pan.

4 Schenk er de wijn bij, laat even inkoken, voeg dan de tomaten toe en breek ze met een houten lepel stuk. Vul de blikjes voor de helft met water, beweeg ze heen en weer, giet het water in de pan en roer goed. Verwijder de pitten en gooi de olijven bij de stoof. Breng zachtjes aan de kook, zet de pan in de oven en laat de cacciatore 1 uur stoven tot hij heerlijk dik is, de stukjes pompoen of zoete aardappel zacht zijn en de kip van het bot valt. Voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe en serveer er brood bij om het heerlijke vocht op te deppen.

4 personen

  • 2 plakjes gerookte pancetta
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 verse laurierblaadjes
  • 4 tenen knoflook, gepeld, in plakjes
  • 1 ui, gepeld, in 8 partjes
  • 1 prei, in plakjes
  • ½ flespompoen of zoete aardappel (à 600 g), ongeschild, in stukjes
  • 100 g kastanjechampignons
  • 2 blikjes gepelde tomaten (à 400 g)
  • 250 ml chianti of andere rode wijn
  • 4 kippendijen, met bot
  • 8 zwarte olijven (met pit)
  • 200 g volkorenbrood, met zaadjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine