Bietbourguignon

Bietbourguignon

Vegetarische recepten waar je de tijd voor moet nemen, zodat alle smaken langzaam kunnen intrekken en de keuken met een heerlijke geur wordt gevuld – dit recept is er zo eentje. Dus, heb je iets meer tijd dan je normaal voor een doordeweekse hap reserveert, maak dan deze bourguignon met bietjes en geniet van vegetarische stoof op zijn best!

Bereiding

1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Doe de ui en knoflook erin en fruit tot ze zacht zijn. Voeg de bietjes, wortels, laurier, tijm, zout en peper toe en bak 5 minuten mee; roer af en toe.

2. Roer de tomatenpuree, rode wijn en groentebouillon erdoor, breng aan de kook en laat op laag vuur 20 minuten zacht koken. Spoel ondertussen de linzen af onder de koude kraan.

3. Breng 1 liter water aan de kook met de linzen. Draai het vuur naar middelhoog en laat 15-20 minuten zacht koken. Voeg het zout toe als ze bijna gaar zijn. Giet overtollig water af, leg het deksel op de pan en zet weg.

4. Proef het stoofpotje en voeg eventueel extra wijn, bouillon of kruiden toe. Roer het maizenamengsel er zachtjes door tot de vloeistof iets bindt. Voeg dan de paddenstoelen en uitjes toe en laat 10 minuten meekoken.

5. Haal de laurierblaadjes en takjes tijm uit de pan voor je de Biet Bourguignon opdient. Schep in 4 diepe borden met de linzen en bestrooi met verse tijm.

Dit recept komt uit het boek ‘The Green Kitchen’ van David Frenkiel, Luise Vindahl (€ 24,95, Becht).

4 personen

  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 8 kleine bietjes, geschild en in vieren
  • 6 wortels, grof gesneden
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • zeezout en versgemalen peper
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml groentebouillon
  • 400 g puylinzen
  • snufje zeezout
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 2-3 portobello’s, in plakken
  • 10 champignons
  • 10 pareluitjes of zilveruitjes, gepeld
  • 2 tl maïzena, opgelost in 2 el water
  • paar takjes tijm, alleen de blaadjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine