Zomerse quinoasalade

Zomerse quinoasalade

Een zomerse quinoasalade is heerlijk voor op een warme doordeweekse dag. Niet te zwaar, hartstikke lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Onze tip: vervang voor een vegan versie de feta eens door kikkererwten uit blik, of strooi een handjevol noten naar keuze vlak voor het serveren over deze zomerse quinoasalade. Gegarandeerd genieten!

Bereiding

1. Verhit een gietijzeren grillpan op hoog vuur. Hak de watermeloen in grove driehoekige stukken en snijd de schil eraf. Schroei de stukken watermeloen als de grillpan heet is 2 minuten per kant. Leg ze in een grote serveerschaal en ga verder tot alle stukken zijn geschroeid.

2. Doe het citroensap in een kom, voeg de ui toe en meng met je handen. Voeg er royaal zout aan toe en zet opzij.

3. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Schep de zaadjes eruit en snijd de komkommer in plakjes. Doe ze bij de watermeloen, schenk er een beetje olijfolie over en voeg zout en peper toe. Schep de quinoa en kruiden erdoor en schep goed om.

4. Strooi de feta en stukjes ui erover en serveer.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 100% Volkoren. Klik op onderstaande afbeelding voor het volledige weekmenu.

Voor 4 personen. 15 min voorbereiden. 5 min bereiden

  • ½ watermeloen  (ca. 1,5 kg)
  • sap van 1 citroen
  • 1 rode ui, in ringen
  • zout
  • 1 komkommer
  • olijfolie, voor erover
  • versgemalen zwarte peper
  • 300 g gekookte quinoa van verschillende kleuren
  • 1 bos munt, blaadjes losgehaald
  • 1 bos bladpeterselie, blaadjes losgehaald
  • 1 bos oregano, blaadjes losgehaald
  • 150 g feta (voor een vegan versie vervang je deze door kikkererwten uit blik of noten naar keuze)

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine