Over de salade in het boek: “Deze salade staat bol van de Arabische smaken en is aards, fris en pittig tegelijk. Ideaal voor warme zomeravonden op het balkon.”, vertelt Ida de Haart.
1. Begin met het maken van de crispy kikkererwten, dan staan die vast klaar!
2. Crispy kikkerwten: verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de kikkererwten af met koud water en laat ze goed uitlekken. Meng ze met het gerooktepaprikapoeder, de zonnebloemolie, het zout en de peper, en verdeel ze over een met bakpapier beklede ovenplaat of ovenschaal. Rooster de kikkererwten ongeveer 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven en schud ze af en toe om.
3. Schil de winterpenen en snijd ze in de lengte doormidden. Schaaf dan met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de zijkant van elke helft winterpeen en doe deze in een grote mengkom.
4. Meng citroensap, sinaasappelsap, harissa, korianderzaad, komijnzaad, zonnebloemolie, peper en zout in een klein kommetje en giet deze dressing over de wortellinten in de mengkom.
5. Meng hierna ook de crispy kikkererwten erdoor.
6. Verdeel deze salade over vier borden en maak de salades af met de feta en het sesamzaad en leg op elk bord wat blaadjes verse koriander.
Dit recept komt uit het boek ‘Sla Easy salades’ van Ida de Haart (€15,-, Kosmos Uitgevers).
Geen idee welke wijn je bij dit recept moet serveren? Wij zijn dol op de wijnen van Lindeman’s: ze zijn toegankelijk en makkelijk te combineren met heel veel gerechten. Kijk hier welke wijn het beste bij dit recept past!