Tomatentartaar met avocado

Tomatentartaar met avocado

Voor dit superstylish gerechtje hoef je zeker geen topkok te zijn. Dit is typisch een gevalletje kleine moeite, grootst effect. De tomaat en de avocadomoes vormen een prachtig plaatje en smaken ook nog eens heerlijk. Zo wordt een gewone maandag opeens heel bijzonder.

Bereiding



1. Pureer driekwart van de avocado met de halve ui, driekwart van het limoensap en 2 takjes koriander. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de rest van de avocado met het resterende limoensap.

2. Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng ze met 1 takje koriander en knoflook, beide fijngehakt.

3. Bekleed een ramequin met plasticfolie of gebruik een bakring.

4. Snijd het geroosterde brood of de rijstwafel in het formaat van de ramequin.

5. Vul de ramequin met een flinke laag tomaat, bedek met avocado en eindig met brood of rijstwafel.

6. Leg een serveerbord op de ramequin en keer het geheel. Haal de ramequin en de folie eraf en garneer met de resterende koriander en dunne snippers avocado.


 

Voor 1 tartaar. Voorbereiding 10 minuten.

  • 1 avocado
  • ½ ui
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 4 takjes koriander
  • 1 blik gepelde tomaten, uitgelekt of 2 verse tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rijstwafel of 1 geroosterde snee witbrood
  • zout, versgemalen peper


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine