Voorraadkast soep

Voorraadkast soep

Dit is een snelle, stevige soep. De bouillon, spelt en bonen zijn het hart van de soep en de verse groente die je toevoegt zijn afhankelijk van jou – en van wat je in de koelkast/vriezer/tuin hebt.

Bereiding

1. Breng de bouillon aan de kook in een pan. Voeg de spelt (of gort) toe, draai het vuur laag en laat koken tot deze bijna gaar is, ongeveer  15 minuten (bij gort iets langer).

2. Verwijder intussen grove nerven uit de kool of spinazie en scheur de bladeren in grove stukken.

3. Doe de wortel, erwtjes en bonen door de soep. Als deze weer kookt, voeg je de kool of spinazie toe en laat je de soep nog 2–3 minuten doorkoken, tot alles net gaar is. Breng op smaak met zout en peper en schep in kommen. Maak af met een flinke schet olijfolie en dien op.

Variatie

Gebruik een pastinaak in plaats van wortel, of in stukjes gesneden sperziebonen in plaats van erwtjes. Je kunt bijna alle groenten in deze soep gebruiken, zelfs spruitjes of botersla.

Nog meer groenten-recepten? Download hier het gratis groente-weekmenu:

voor 2 personen

  • 750 ml groentebouillon (van een blokje of bouillonpoeder)
  • 50 g spelt of parelgort
  • een paar koolbladeren, boerenkool of een paar handen spinazie, gewassen
  • 1 middelgrote wortel,  geschild en in blokjes
  • 100 g erwtjes, diepgevroren
  • 400 g cannellini- of andere witte bonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • zeezout en versgemalen  zwarte peper
  • extra vergine olijfolie,  voor eroverheen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine