MISE AND PLACE
Beef ribs: Bereid een BBQ voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 115 °C is bereikt. Op de achterzijde (botkant) van de beef ribs zit een taai vlies. Ontvlies de beef ribs door een kruiskopschroevendraaier tussen het longvlies en het bot aan de achterzijde van de plate te steken. Wrik de schroevendraaier voorzichtig heen en weer tot deze over de gehele breedte tussen vlies en bot zit. Trek hem dan naar je toe en haal zo het hele vlies van de ribs af. Aan de voorkant (vleeszijde) kan een laag vet of vliesjes zitten. Snijd deze indien nodig met een klein mesje weg, totdat je mooi schoon vlees hebt. Bestrooi de beef ribs rijkelijk met de Cajun Rub. Leg de rookhoutchunks tussen de gloeiende kolen, leg de gekruide ribs met de botzijde op het rooster in de BBQ en sluit de deksel. Houd de BBQ gedurende 6-8 uur op een constante temperatuur van 115 °C. Voor het beste resultaat verpak je de beef ribs niet in aluminiumfolie, zo voorkom je een te mals eindresultaat. Je wilt juist een licht stevige bite behouden en die krijg je wanneer een kerntemperatuur is bereikt van 92 °C. Verwijder de beef ribs van de BBQ en trek voorzichtig de botten uit het vlees. Laat het vlees afkoelen in de koelkast.
AFMAKEN
Haal de gekoelde beef ribs uit de koelkast en snijd met behulp van een vleessnijmachine in plakken van 3 mm dikte. Verdeel de plakjes mooi over vier borden en brand het vlees kort af met een gasbrander, zodat het vet smelt en mooi smaak afgeeft. Brand de gegaarde maiskolf kort af met de gasbrander en snijd kleine stukjes van meerdere korrels aan elkaar los van de kolf. Garneer met de houtskoolmayonaise, gebrande mais en ingemaakte groenten.