Shakshuka uit de oven

Shakshuka uit de oven

Ik ben gek op shakshuka maar ik ben minder gecharmeerd van hoe lang het duurt om de uien, paprika’s en tomaten op het vuur te bakken. Dus hierbij: een ovenversie! Bak de groenten in de oven, zodat je niet 20 minuten lang in een pan hoeft te roeren. Dit is bij ons thuis inmiddels een standaard weekendontbijt

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

2. Leg de ui, paprika’s, tomaten, chili – pepers en knoflook in een grote braad – slede, voeg de olie, het zout en de specerijen toe en schep alles goed om. Zet het geheel 30 minuten in de oven.

3. Verlaag de temperatuur dan naar 180 °C. Druk de tomaten met een houten lepel plat en voeg de tomatenblokjes uit blik toe. Schep alles weer even goed om. Maak vier kuiltjes in het tomatenmengsel en breek in elk kuiltje een ei. Zet het geheel nog 10 minuten in de oven, of tot de eieren zo gaar zijn als je wilt.

4. Bestrooi met de za’atar, als je die gebruikt, en de verse koriander. Dien op met flink wat heet, beboterd brood of pitabrood.

Opmerking: als de eieren rechtstreeks uit de koelkast komen, hebben ze misschien wat extra tijd nodig in de oven.

Download nu een gratis weekmenu van De groene bakplaat:

Voor: 4 personen. Voorbereiding: 15 minuten Oven: 45 minuten

  • 1 rode ui, grof gehakt
  • 2 rode paprika’s, in stukjes
  • 2 gele paprika’s, in stukjes
  • 300 g trostomaten, in vieren
  • 2 rode chilipepers, zonder pitjes en grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1½ theelepel gerooktepaprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 4 scharreleieren
  • 1 eetlepel za’atar (optioneel)
  • verse koriander, grof gesneden

Opdienen met

  • geroosterd brood met boter of pitabrood

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine