1. Leg de hele bloemkool (zonder bladeren) in een stoofpan en voeg zoveel water toe dat het geheel 4 cm onder staat. Doe het deksel erop en kook de bloemkool in 10 minuten gaar (of gebruik de magnetron en laat de bloemkool in een magnetronschaal met 130 ml water in 6 minuten gaar worden). De bloemkool mag niet te zacht worden.
2. Haal de bloemkoolroosjes los. Pel en snipper de ui en knoflook.
3. Klop 1 ei los met de peterselie. Roer de bloemkool, ui en knoflook erdoor en zet apart.
4. Snijd de 8 filodeegvellen in 2 repen of de 4 grote vellen in 4 repen. Bestrijk met olijfolie.
5. Leg linksonder de bloemkoolvulling en vouw de hoek rechtsonder erover, zodat er een driehoekje ontstaat. Vouw het driehoekje naar boven en dan naar rechts en ga zo verder tot de hele reep deeg in het driehoekje verwerkt zit.
6. Klop de overgebleven 2 eieren los in een kom en bestrijk beide kanten van de samosa’s ermee.
7. Leg de camembert in zijn houten doosje (plastic verwijderen) op een met bakpapier beklede bakplaat en schik de samosa’s eromheen.
8. Bak alles 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.