Salade met voorjaars- groenten

Salade met voorjaars- groenten

Over de salade in het boek: “Als je een moestuin hebt kun je je eerste oogst gebruiken om deze lichte lenteachtige salade te maken. Lauwwarm is hij het lekkerst!”, vertelt Ida de Haart in haar boek Sla Easy.

Bereiding

1. Maak eerst de dressing, dan staat die vast klaar.

2. Breng een een ruime pan water met zout aan de kook en hang hier een stoommandje of grote zeef in. Was de worteltjes en radijs goed en snijd het loof af tot ½ cm. Stoom ze in ongeveer 10 minuten beetgaar en laat ze een beetje afkoelen.

3. Breng een andere ruime pan water met zout aan de kook. Kook eerst de tuinerwten 2 minuten, dan de tuinbonen 4 minuten en als laatste de aspergetips 2 minuten.

4. Laat deze groenten even goed afkoelen in een grote bak ijskoud water voordat je ze laat uitlekken.

5. Breng een middelgrote pan water met een scheut appelciderazijn aan de kook om de eieren te pocheren.

6. Breek elk ei boven een apart klein kopje of kommetje. Zorg dat er geen schil in terechtkomt en hou de dooier heel. Roer met een lange lepel flink in de pan kokend water tot er een draaikolk ontstaat. Laat voorzichtig een ei in de draaikolk zakken en haal hem na 3 minuten met een schuimspaan of zeefje uit de pan. Pocheer niet meer dan 2 eieren tegelijk, dan weet je zeker dat het goed gaat!

7. Verdeel de waterkers en groenten over vier borden en leg in het midden van elk bord een gepocheerd ei. Schaaf dan de Parmezaanse kaas over het ei en maak de salades af met wat broccolicress en de dressing.

Dit recept komt uit het boek ‘Sla Easy salades’ van Ida de Haart (€15,-, Kosmos Uitgevers). 

Geen idee welke wijn je bij dit recept moet serveren? Wij zijn dol op de wijnen van Lindeman’s: ze zijn toegankelijk en makkelijk te combineren met heel veel gerechten. Kijk hier welke wijn het beste bij dit recept past!
 

Voor 4 personen, 30 minuten:

  • 1 bos jonge worteltjes
  • 1 bosje radijs
  • 100 g gedopte tuinerwten
  • 100 g gedopte tuinbonen
  • 100 g aspergetips
  • 2 el appelciderazijn
  • 4 eieren
  • 200 g waterkers
  • 100 g Parmezaanse kaas, geschaafd
  • 1 bakje broccolicress
  • 150 ml citroen, kervel & dragondressing

Citroen, kervel & dragondressing (200 ml):

  • sap van 2 citroenen
  • 1 bosje kervel
  • ½ bosje dragon
  • ½ sjalotje, gesnipperd
  • snuf peper
  • 1 tl zout
  • 1 el water
  • 100 ml olijfolie

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine