Raita

Raita

“Raita eet ik niet alleen bij Indiase gerechten, maar bij bijna alles wat pittig is. Het is zo heerlijk fris van smaak. Het interessante aan dit recept is dat er zout én suiker in gaat. Dat komt niet veel voor bij frisse recepten, maar hier is het nu net hetgeen dat deze dip zo lekker maakt.” Aldus Ramon Brugman in Dips.

Bereiding



1. Pel de knoflook en bestrooi met een beetje zout. Hak de knoflook fijn en druk op het laatst met de zijkant van je mes op de knoflook. Zo krijg je knoflookpuree.

2. Schil de komkommer en rasp grof. Meng daar de rest van het zout doorheen. Doe de komkommer in een vergiet en laat 10 minuten staan. Knijp nu de komkommer uit. Je zult zien dat het meeste vocht uit de komkommer is verdwenen. Dit moet ook anders wordt de raita te dun.

3. Meng nu alle ingrediënten door de yoghurt. Knijp als laatste de citroen erover uit. Breng eventueel op smaak met een beetje zout. Het kan zijn dat er veel zout verloren gaat met het uitknijpen van de komkommer.
 

  • ½ teen knoflook
  • 1 tl zout
  • 1 komkommer
  • 250 g dikke volle yoghurt zoals hangop of Griekse yoghurt
  • 1 el suiker
  • 6 blaadjes munt, in stukjes
  • ½ tl gemalen komijn
  • ½ citroen


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten