Radicchioschuitjes gevuld met borlottibonen en on top een pistachepesto. Een hele mond vol, maar zo ontzettend lekker. En werkelijk waar het is een fluitje van een cent: in drie stappen heb jij dit heerlijke hapje klaar. Oh, en houd je nog wat pesto over? Die kun je gewoon bewaren in een luchtdicht potje in de koelkast. Lekker voor een pasta-pesto of op een toastje met een tomatensalade. Geniet ervan!
1. Breng een pan water aan de kook, voeg de borlottibonen toe en kook ze in 25-30 minuten beetgaar. Doe ze over in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.
2. Mix alle ingrediënten voor de pesto plus wat zout en peper in de keukenmachine. Haal de blaadjes van de stronkjes radicchio en verdeel ze over een grote schaal.
3. Doe de uitgelekte bonen met de rest van de ingrediënten plus wat peper en zout in een kom. Meng goed en schep het mengsel in de radicchioscheutjes, druppel er wat van de pistachepesto over en geef de rest erbij.