Veel kinderen vinden hummus met pindakaas (in plaats van tahin) erg lekker, omdat de spread van de pindakaas een diepere, nootachtige smaak krijgt. Met dit recept maak je meer hummus dan je nodig hebt voor de rolletjes, maar je kunt de restjes gewoon in de koelkast in een luchtdicht potje bewaren.
1. Doe alle hummusingrediënten in een foodprocessor en pureer op hoge snelheid. Proef en voeg extra water of citroensap toe als dat nodig is. Mix nog een keer, tot de hummus de gewenste consistentie en smaak heeft. Bewaar tot 5 dagen in een luchtdichte doos of pot in de koelkast.
2. Besmeer de platbroden met de pindakaashummus en maak af met de geraspte wortel en sla. Rol het platbrood op, snijd in stukjes, verpak in bakpapier of herbruikbare zakjes en leg samen met de snacks in de lunchtrommel.
Helpende handjes: een kind kan helpen bij het afmeten en toevoegen van de pindakaas en het citroensap aan de ingrediënten in de foodprocessor. Laat ze de hummus vervolgens proeven en vraag naar hun mening. Zo krijgen ze het gevoel dat het hun hummus is.
Speciaal voor jou maakten we een gratis weekmenu van The Little Green Kitchen. Klik op de banner en download het nu.