Deze gevulde broodpunten zien er niet alleen onweerstaanbaar lekker uit, maar zijn ook een echte allemansvriend. Je kunt ze beleggen met alles wat je maar lekker vindt! Wij kiezen hier voor ansjovis, tonijn en een eitjes, maar werkelijk alles kan. Bovendien zijn ze perfect voor in de picknickmand of serveer ze voor de lunch óf brunch.
1. Snijd met een kartelmes het brood horizontaal doormidden; zorg ervoor dat de onderkant net iets groter is dan de bovenkant. Pluk een klein beetje brood uit het binnenste van het brood om een holte te maken. Besprenkel beide snijkanten van het brood met olijfolie en azijn.
2. Verdeel de stukjes ansjovis over de onderste broodhelft, strooi de uisnippers erover en leg de plakjes ei erbovenop.
3. Maak met een vork de tonijn los in een kom. Voeg de olijven en paprika toe. Schep alles goed om. Verdeel het tonijnmengsel over de plakjes ei. Leg hier de plakjes tomaat op en bestrooi ze met zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg de plakjes komkommer toe en leg de bovenste helft van het brood erbovenop.
4. Druk de broodhelften stevig op elkaar en wikkel er plasticfolie strak omheen. Leg het brood dan tussen 2 snijplanken. Druk een paar minuten stevig op de bovenste snijplank – of leg er een paar volle conservenblikken op – om het brood samen te persen. Leg het brood 4-8 uur in de koelkast. Verwijder het plasticfolie en snijd het brood in 6 stukken.
Dit recept komt uit het boek ‘Picknick’ van Suzy Ashford (€9,99, Becht).