Deze koekjes illustreren dat frambozen en witte chocolade in alle opzichten voor elkaar bestemd zijn. De fruitige en licht scherpe smaak van frambozen vult de romige en zoete witte chocolade prachtig aan. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze smaakcombinatie een van de populairste is in mijn taartenbedrijf. Voor koekjes gebruik ik liever kristalsuiker dan een vloeibare zoetstof, omdat een vloeibare zoetstof de koekjes naar mijn smaak vaak te taai maakt.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom. Meng alles goed en zorg dat er geen klontjes meer in zitten, behalve stukjes chocolade. Voeg dan de olie, aquafaba en plantaardige drink toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel nog wat meer plantaardige drink toe als het te droog is; het is de bedoeling dat het deeg zacht en soepel is. Meng de frambozen er voorzichtig door.
3. Neem 1½ eetlepel (ca. 25 g) van het deeg per keer, rol er balletjes van en druk ze plat. Leg de koekjes dan op een met bakpapier beklede bakplaat; houd voldoende ruimte tussen de koekjes.
4. Bak de koekjes 12-15 minuten in de oven, of tot de randen goudbruin zijn. Laat ze op een rooster een beetje afkoelen en geniet ervan terwijl ze nog warm zijn. Als ze volledig afgekoeld zijn, kun je ze in een luchtdicht afgesloten bakje maximaal 1 week in de koelkast of 1 maand in de vriezer bewaren.
TIPS
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit Verrukkelijk vegan bakken. Het hele menu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.