Japchae

Japchae

Stel je een fantastisch, supersmakelijk noedelgerecht voor met een hele hoop groentes, maar in plaats van normale eiernoedels of rijstnoedels, gebruik je zoete aardappelnoedels. Het maakt alles wat zoeter, maar oef wat is dit smullen, een echte klassieker en een must om te proberen als je in Korea bent.

Bereiding

. Leg de gedroogde shiitake (of andere paddenstoelen) in een schaal. Giet er kokend water overheen en laat twee uur staan. Haal de shiitake eruit, snijd ze in dunne reepjes en leg ze in een schaal.

2. Meng de ingrediënten voor de japchaesaus in een kom. Roer twee eetlepels van de saus door de geweekte shiitake en laat de paddenstoelen marineren.

3. Kook de spinazie 5-10 seconden in gezouten, kokend water. Spoel af met koud water en knijp goed uit. Maak een marinade van knoflook, sesamolie en zout en meng door de spinazie. Zet opzij.

4. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water.

5. Verhit de olie in een grote wok- of koekenpan op hoog vuur en fruit de ui en de paddenstoelen 2 minuten. Voeg de wortel, paprika, lente- ui en wat zout toe. Bak 2-3 minuten.

6. Voeg de shiitake en de japchaesaus toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de noedels toe en roer goed door. Dien gelijk op, voeg de spinazie als topping toe en garneer eventueel met wat sesamzaadjes.

2 porties

  • 4 grote, gedroogde shiitake (of andere gedroogde of verse paddenstoelen)
  • 200 g zoete-aardappelnoedels (dangmyeon) of rijstnoedels
  • 4-5 el koolzaadolie, om in te bakken
  • 1 gele ui, fijngehakt
  • 4 verse paddenstoelen, bijvoorbeeld shiitake of champignons, grof gehakt
  • 1 wortel, middelgroot, in dunne reepjes gesneden 
  • ½ rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 3 lente-uitjes, grof gesneden

GEMARINEERDE SPINAZIE

  • 100 g spinazie
  • ½ tl fijngehakte knoflook
  • 1 tl sesamolie
  • ¼ tl zout

JAPCHAESAUS

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1½ el kristalsuiker
  • 5 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • ½ tl versgemalen peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine